S pilatesom do novega telesa

Mišice telesa postanejo pri procesu staranja toge, kar lahko privede do veliko problemov povezanih predvsem s telesno držo. Napetost povzročena hrbtenici in na posameznih sklepih se poveča, kar vodi v resnejša stanja. Vadba kot je STOTT PILATES je odlična rešitev za te probleme saj gre za unikatno tehniko varne in kontrolirane vadbe. Približuje se fizioterapiji in izboljšuje naše miselne procese, medtem ko pomaga telesu dobiti potrebno količino ustreznega gibanja.

STOTT PILATES je izpeljan iz prvotne pilates tehnike, ki ga je izumil Joseph Pilates okoli leta 1910. Je sistem vadbe, ki so ga prvotno imenovali kot metodo kontrologije – metodo nadzorovanja mišic s pomočjo misli. To je rutina, ki spravi telo v kondicijo in hkrati izboljšuje gibljivost, moč, vzdržjivost in koordinacijo celotnega telesa. Vadba pilates treninga je režim, ki nudi telesu dobro stabilnost in izjemno držo. Z njim delajo vse mišice v telesu s čimer pomaga doseči boljšo obliko in postavo s krepitvijo mišic. Gre torej za nizko intenzivno, a zelo koristno vadbo, ki jo lahko izvajajo različne ciljne skupine ljudi, kot so nosečnice, mamice po porodu, starejši in kot dopolnilna vadba odlično deluje tudi na športnikih. Vendar pa mora biti izvajana pod vodstvom strokovnega trenerja. Pomaga pri soočanju s stresom in pri sprostitvi s pomočjo dihalnih vaj. Pomaga tudi ljudem s poškodbami in različnimi zdravstvenimi težavami, saj je v prilagojeni obliki pilates ciljno usmerjen v kurativo.

Pilates torej pomaga pri izboljšanju toka gibanja telesa in izboljša fizični izgled. Ta neverjetno varna oblika vadbe povezuje naše misli s telesom in pomaga krepiti mišice ter izboljšati mentalno stabilnost. Začnite vaditi to umetnost kontroliranja mišic z močjo misli in se prepustite njenemu pozitivnemu vplivu.