Porodna zgodba

“Najin mali angel je prišel na svet 2.12.2012. 10 dni po predvidenem roku. Popadke sem začela čutiti dva dni prej, ki sem jih uspešno predihavala. Vse kar sem se naučila v šoli za starše, na pilatesu za nosečnice v pilates studio Peti element in tudi kot pilates inštruktorica, mi je pri porodu zelo pomagalo. Od dihanja do iztisa. Vse je potekalo po občutku. Samo prepustila sem se. Rodila sem v porodnišnici v Nemčiji in imela sem občutek kot da sem doma. Porodna soba sploh ni izgledala bolniško in imela sem super babico, ki me je vzpodbujala, prav tako moj mož. Skoraj do konca sem vadila pilates za nosečnice in stiskanje mišic medeničnega dna.

V prvem tromesečju sem imela bolečine v rebrih in v zadnjem tromesečju me je bolela simfiza. Bolečin v ledvenem delu nisem imela. Moje telo si je hitro opomoglo, tako da pilates res dela čudeže. Še zmeraj ga vadim. Tudi razmik premih trebušnih mišic se hitro krajša ter počasi in zagotovo dobivam svoj steznik nazaj. Prav tako se vsak trenutek skušam zavedati pravilne drže pri dojenju in vsakodnevnih opravilih.

Občutki ob porodu so zelo lepi, težko jih je opisati. Ko so mi dali štručko v naročje, me je preplavil velik občutek odgovornosti in hkrati zadovoljstva. Vsaka mama ima svojo bogato izkušnjo, ki si jo bo zapomnila do konca življenja.

Špela, jaz se ti lepo zahvaljujem za vse tvoje izkušnje, znanje in informacije, ki si jih delila z nami. Tudi z ostalimi nosečnicami je bilo super deliti svoje misli. Zagotovo je vse to veliko pripomoglo k bolj mirnemu porodu. Želim ti tako uspešno še naprej.”

Špela B.